spot_img
spot_img

Bouterse komt met maatregelen voor financiële malaise

Atualizado há

President Desi Bouterse heeft 12 maatregelen aangekondigd die zullen moeten helpen om de zware klap van de financiële malaise waarin het land zit op te vangen en om de gemeenschap te helpen met het overbruggen van gevolgen die de devaluatie van de Surinaamse dollar met zich heeft meegebracht.

Het gaat om reparatie van de Basiszorg Verzekering die wederom naar het parlement gebracht zal worden gebracht. De allerarmsten in de samenleving mogen rekenen op een extra maandelijkse financiële uitkering van SRD 100 om die uit te geven aan de keuze uit 18 basisgoederen.Als derde maatregel kondigt Bouterse een herstart van de Naschoolse Opvang (NSO) dat werd geparkeerd omdat het financieel te zwaar drukte op het budget van de staat

In januari 2016 zal de regering starten met de distributie van 120.000 LED-lampen, De vijfde aangekondigde maatregel is een eenmalige uitkering van SRD 50 voor elke seniorenburger als compensatie voor het niet doorgaan van BigismaDey dit jaar.

- Publicidade -

In 2016 wordt er volgens Bouterse een aanvang gemaakt worden met de bouw van de eerste 200 sociale woningen en mogen sociaal zwakkeren uitkijken naar een eventueel kwijtschelding van huur en aflossingsachterstanden. De regering zal in het kader van de Wet HuisvestingsAuthotity een Woningbouw Fonds instellen, na verkregen goedkeuring hiertoe” is de zevende maatregel die door de president is aangekondigd. Er nog 600 studenten toegevoegd worden aan het bestand voor studiefinanciering.

Schoolvervoer zal volgens de president verbeterd worden terwijl er vanuit overheidswege alles aan gedaan zal worden om te voorkomen dat de tarieven voor busvervoer niet verhoogd worden.

De elfde maatregel is dat de controle van winkelprijzen landelijk en integraal in de gaten zullen worden gehouden.De laatste maatregel die door Bouterse is aangekondigd is de garantie van de beschikbaarheid van brandstof tegen de vastgestelde pompprijs.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App