spot_img
spot_img

‘Bouterse is een misleider’

Atualizado há

- Publicidade -

“Bouterse is geen volksleider, maar een misleider”, zei parlementariër Noreen Cheung op een vrijdag 27 februari belegde persconferentie. Volgens haar bestaat de Nationale Democratische Partij (NDP) maar uit één persoon. De redenen voor het opzeggen van haar lidmaatschap bij de NDP zijn onder meer het niet nakomen van bepaalde afspraken en de behandeling die ze binnen de paarse partij kreeg. Ze verruilde de NDP voor de Nationale Partij Suriname (NPS).

 

“Wij hebben geen vijanden nodig in Suriname, maar leiders”, zegt Cheung. Volgens haar is Bouterse een leider die alles naar zich toetrekt. “Hij wilt u hebben om hem te dienen”, zegt Cheung. Naar zeggen van de parlementariër moet de president ophouden om de samenleving leugens voor te houden en is het sociaal contract een mislukking, aangezien het naar willekeur is uitgevoerd en niet iedereen profijt heeft ervan. Er zijn voorstellen gedaan aan de voorzitter van de NDP over hoe de Chinese gemeenschap tegemoet te komen. Ik heb gevraagd om een boeddhistische tempel op te zetten, maar die bleef uit,” geeft Cheung verder aan. Verder was ze niet vrij om in het parlement haar zegje te doen; ze mocht slechts op aanwijzing van de NDP-fractie haar zegje doen. Binnen de NDP werd zij bovendien niet serieus genomen.

- Publicidade -

 

Volgens Cheung heeft ze voor de NPS gekozen aangezien deze partij een democratische leider heeft en omdat ze zich volledig kan terugvinden in de visie van de partij. “Ik kom op voor een ieder in het bijzonder de jongeren en vooral de vrouwen”, zegt Cheung.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: