spot_img
spot_img

Bouterse en Adhin aan de slag

Atualizado há

Desi Bouterse is dinsdag toestemming verleend om nog een termijn als president door te mogen gaan. Dit gebeurde in De Nationale Assemblee (DNA).

Ashwin Adhin wordt met zijn 34-jarige leeftijd de jongste vicepresident die Suriname gekend heeft. Het duo is bij acclamatie gekozen omdat er geen tegenkandidaten zijn geweest. Dit houdt in dat er geen stemming heeft plaatsgevonden, maar dat er is vastgesteld dat Bouterse en Adhin de enige kandidaten zijn onder de omstandigheid dat ten minste 34 DNA-leden de presentielijst hebben getekend. De NDP, de partij van Bouterse en Adhin, en haar coalitiepartners alleen, waren niet in staat om alleen 34 handtekeningen te produceren. Alle andere politieke partijen in de oppositie hebben meegewerkt door de presentielijst te tekenen. Echter hebben 5 oppositieparlementariërs de zaal wel verlaten toen het moment van de vaststelling kwam. Die keerden terug toen Bouterse en Adhin reeds president en vicepresident elect waren.

Volgens Bouterse gaat Suriname moeilijke tijden tegemoet op financieel monetair en handelsgebied. Hij verwacht niet dat de economische groei dit jaar verder zal komen dan 3% vanwege externe factoren buiten Suriname.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: