spot_img
spot_img

Borstprothesen beschikbaar voor borstkankerpatiënten

Atualizado há

- Publicidade -

Aangezien er in het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) vaak borstamputaties plaatsvinden bij vrouwen bij wie borstkanker geconstateerd is, is het ziekenhuis met Inner Wheel Paramaribo (IWP) een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om deze vrouwen aan een borstprothese te helpen. Terwijl de borstprothesen door de IWP beschikbaar worden gesteld, zorgt het SVZ voor de ruimte en het personeel en draagt zorg voor de opvang en begeleiding van borstkankerpatiënten en hun familie.
Inner Wheel Paramaribo assisteert bij de training in het aanmeten van de juiste maten van de borstprothesen. Voor de opvang en en begeleiding van vrouwen die te maken krijgen met borstkanker is begin 2014 door het SVZ een commissie Mammazorg ingesteld.

Het SVZ heeft begin dit jaar de commissie Mammazorg ingesteld om de opvang oftewel mammacarcinoom verder te professionaliseren. 1 op de 9 vrouwen raakt gemiddeld geconfronteerd met borstkanker.
Vaak moet er een mastectomie gedaan worden, welke veelal gepaard gaat met grote emoties en angsten bij zowel vrouwen als hun familieleden. Een multidisciplinair mammateam begeleidt de vrouwen in een eigen ruimte, welke op 15 oktober officieel wordt geopend.

 

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: