spot_img
spot_img

Binnenkort OGS ingrijpen bij Roma pit

Atualizado há

Het zal niet langmeer duren of de illegale goudzoekers zullen door de commissie Ordening Goudsector (OGS) uit de Roma pit, welke concessiegebied is van Rosebel Goldmines (RGM), verwijderd worden. Hiermee wil OGS voorkomen dat de drastische toename van illegale goudzoekers in het gebied een halt wordt toegeroepen. Binnen 5 maanden is de groep uitgegroeid van honderd naar achthonderd tot duizend man. Om deze reden heeft RGM tijdens een persconferentie aan de bel getrokken.

Gerold Dompig, manager van OGS: “We hebben een plan voor de situatie in de Roma pit en het doel hiervan is om alles stil te leggen. We gaan ingrijpen zoals we drie jaren geleden zijn begonnen en daarbij geen doden zijn gevallen”. Uit strategisch oogpunt wil Dompig niet aangeven wanneer opgetreden zal worden.

De productie van Rosebel Goldmines is afgenomen aangezien de porknokkers het goud dat RGM toebehoort wegdragen.

- Publicidade -

In februari spraken RGM, de porknokkers en president Bouterse af dat de illegale goudzoekers nog drie maanden in het concessiegebied mochten werken. De goudmultinational zou een weg aanleggen die naar het terrein van de porknokkers leidt. Deze weg is er echter nog niet.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App