spot_img
spot_img

Binnenkort hogere stroomtarieven

Atualizado há

- Publicidade -

In overleg met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de stroomtarieven binnenkort aanpassen. Volgens president Desi Bouterse zal de verhoging van de tarieven naar draagkracht plaatsvinden. Zowel de EBS als het staatshoofd benadrukken dat zuinig met energie moet worden omgegaan.

 

De door de president aangekondigde investeringen in opwekking, transmissie en distributie van stroom hebben volgens de EBS betrekking op korte-, middellange en lange termijn oplossingen. Deze investeringen moeten voorkomen dat Suriname weer wordt getroffen door een energiecrisis, waarbij load-shedding weer noodzakelijk is.

- Publicidade -

 

Als eerst zullen banken en verzekeringsmaatschappijen, hotels, buitenlandse vertegenwoordigingen, casino’s, commerciële staatsbedrijven met name Staatsolie, Telesur, SLM, Havenbeheer, Luchthavenbeheer, MAS, Grassalco en andere daarvoor in aanmerking komende specifieke verbruikers het marktconforme tarief van 0,26 USD (zesentwintig US dollarcent) per KWh moeten betalen.

 

Voor de overige bedrijven en huishoudens zal het tarief aangepast worden met 0,02 USD (twee US dollarcent) per KWh. De extra inkomsten verkregen uit de tariefaanpassingen, zullen aangewend worden voor de kapitaalinvesteringen in opwekking en verdere uitbreiding van het transmissie- en distributienetwerk van de EBS.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: