— Foto: BIC Paramaribo Noord-Oost

Districtscommissaris Ricardo Bhola van het commissariaat Paramaribo-Noord Oost is maandag zelf langs supermarkten aan de Jozef Israelstraat geweest om te oriënteren als de Covid-19 maatregelen worden nageleefd. De dc verstuurd met deze actie die tevens de kick-off is van de verscherpte controles van de Bestuursdienst, een sterk signaal naar de samenleving als het gaat om de naleving van de Covid-19 regels. “De bestuursambtenaren zullen dagelijks en overal op u letten!”, zegt hij.

Dc Bhola geeft aan dat Suriname te doen heeft met een Covid-19 pandemie. President, Chan Santokhi, heeft in zijn toespraak aangegeven dat er nog veel personen zijn die zich onvoldoende houden aan de Covid maatregelen. Dit heeft Covid-19 doden en honderden besmettingen op dag basis als noodlottig gevolg. “Als dc heb ik de verantwoordelijkheid en taak als uitvoerend orgaan om gehoor te geven aan de oproep van de president.”

Publicidade

De dc doet een beroep op winkeliers om creatief te zijn en ervoor te zorgen dat bij de ingang van de winkel de mogelijkheid bestaat de handen te wassen. Natuurlijk rust ook op de burgerij een grote verantwoordelijkheid. De districtscommissaris drukt de gemeenschap op het hart om de maatregelen na te leven. Ook raad hij hangen voor een winkel af. De dc vraagt de gemeenschap daarnaast ook om niet zomaar voor ieder ‘wisje wasje’ naar de winkel te gaan. “Gebruik een boodschappenlijst!”, is zijn advies.

Verder doet de dc een beroep op een ieder om continue de handen te desinfecteren, rekening te houden met het samenscholingsverbod van niet meer dan 5 personen, social distance toe te passen en altijd mond en neusbedekking te dragen.

Comentar

Comentar