spot_img
spot_img

Bestrijding criminaliteit niet in jaarrede genoemd

Atualizado há

Terwijl de verruwing van de criminaliteit steeds verder toeneemt, heeft president Desi Bouterse op woensdag 1 oktober tijdens zijn jaarrede met geen woord gerept over de criminaliteitsbestrijding. Hij merkte wel op dat het Surinaams volk voor een aantal uitdagingen staat. Hij somde een aantal uitdagingen op van zowel sociaal-maatschappelijke, sociaal- economische, politiek- bestuurlijke aard alsmede educatieve uitdagingen.

 

Volgens het staatshoofd zal er in het dienstjaar 2015 bijzondere aandacht besteedt worden aan deze uitdagingen. Onder ander noemde Bouterse op het vraagstuk van huiselijk – en seksueel geweld, zelfdoding, verkeerscriminaliteit, drugsgebruik in stad, district en het verre binnenland en het nationaal vraagstuk van occupatie.

- Publicidade -

 

Ook zal de regering aandacht besteden aan de problematiek van land- water- en luchtverbindingen, toerisme, export, klimaatsverandering en energie. De problemen op politiek-bestuurlijk gebied, zoals publiekgerichtheid van de overheid en bureaucratie zullen eveneens worden aangepakt.

 

Tenslotte gaf Bouterse aan date r vooral aandacht zal worden besteed aan uitdagingen van educatieve aard, zoals: ICT-ontwikkeling, nationale geschiedschrijving en taalonderwijs.

 

“Als vader des vaderlands is het mijn plicht om elke man en vrouw in Suriname op te roepen om verantwoordelijkheid te nemen bij nationale uitdagingen”, besloot de president zijn jaarrede.

 

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App