spot_img
spot_img

Besluit korpsleiding teruggedraaid door Belfort

Atualizado há

Vijf van de zeven hulpagenten met wie korpschef Humphrey Tjin Liep Shie onlangs het dienstverband had beëindigd zijn door minister Edward Belfort (Justitie en Politie) in hun functie hersteld. De hulpagenten hadden verklaard nooit in aanraking te zijn gekomen met de politie. “Toen de korpsleiding achter de informatie is gekomen dat de mensen zelfs in verzekering waren gesteld, is het dienstverband beëindigd”, geeft VHP assembleelid Asiskumar Gajadien aan.

 

Van deze zeven personen zijn vijf in beroep gegaan bij de minister. Nadat Belfort hen had aangehoord besloot hij het besluit van de korpsleiding terug te draaien. Naar zijn zeggen zijn de vijf niet veroordeeld. Een van hen had zelfs wegens verdenking van drugssmokkel een half jaar in Nederland vastgezeten. De man is vrijgesproken, maar deze informatie heeft hij tijdens zijn sollicitatieproces niet doorgegeven. Volgens hem is hij nooit in aanraking gekomen met de politie. Betreffende man zit nu op de opleiding om aspirant agent van politie te worden.

- Publicidade -

“De minister frustreert het beleid van het korps door criminelen te ondersteunen. Deze handeling van de minister toont weer duidelijk aan dat hij een criminaliteitsstimuleringsbeleid voert, dat ondersteund wordt door de president”, meent Gajadien. Hij heeft samen met andere assembleeleden de procureur generaal gevraagd om een onderzoek in te stellen naar het misbruik maken van staatsmiddelen ten eigen bate door Belfort.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: