spot_img
spot_img

Bescherming en respect gevraagd voor de Braziliaanse Inheemsen

Atualizado há

- Publicidade -

In verband met de internationale dag der Inheemse Volken op 9 augustus werd er op donderdag een petitie ingediend aan de ambassadeur van Brazilië, Laudemar Gonçalves de Aguiar Neto. Er wordt aandacht gevraagd voor de positie van de Inheemsen en dat ze beschermd en gerespecteerd worden. Er is ervoor gekozen om een petitie te overhandigen aan de Braziliaanse ambassadeur uit solidariteit met de tribale gemeenschappen van het zuidelijk buurland, die dezelfde problemen hebben.

Inheemsen hebben dagelijks te kampen met aspecten als illegale goudwinning, ongebreidelde houtkap waar er geen toezicht is en concessies die worden uitgegeven in de woongebieden van de Inheemsen. Een van de activisten die opkomt voor de Inheemsen, Audrey Christiaan, geeft aan dat in Brazilië de Inheemsen zelfs gedood worden in hun leefgebieden. De Inheemsen zijn daarom getogen in een solidariteitsloop tevens bijeenkomst naar de Braziliaanse ambassade om kenbaar te maken hoe de Inheemsen van Suriname over de Situatie denkt en dat ze solidair zijn met de Inheemsen van Brazilië.

De thema van de verschillende organisaties is ‘Time to act is now’ omdat de Inheemsen in de Amazone regenwoud beschermd moeten worden. Het gata hier om de organisaties ESAV, PRO, SetiSranan, Mulokoth Kwaemhakan en Pro Bios. De aanleiding zijn de vele moordpartijen in de goudvelden, het doden van goudzoekers door bewakers van concessies, betrokkenheid van personen in de regering en politici bij de goudhandel. Het heeft allemaal impact op de leefgebieden en de veiligheid van de Inheemsen.

- Publicidade -

De Braziliaanse ambassadeur heeft te kennen gegeven dat de Braziliaanse regering niet stil zit. De verschillende autoriteiten zijn bezig om na te gaan wat zich precies heeft afgespeeld waarbij een Inheemse in Brazilië om het leven is gebracht. Ook gaf hij aan dat de Braziliaanse grondwet de woon-en leefgebieden van tribale gemeenschappen respecteert. Het is tevens verboden om de concessies rond hun woongebied uit te geven.

Foto: Pro Bios

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: