spot_img
spot_img

Bemiddelingsraad moet oplossing brengen in kwestie RGD

Atualizado há

De Bemiddelingsraad heeft nu ter behandeling het geschil tussen de leiding van Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Vereniging van Regionale Artsen (VRA). De leiding van de RGD wenst een spoedige oplossing hierin aangezien dit geschil al geruime tijd speelt. Volgens RGD- directeur, Maltie Sardjoe, is het verzoek reeds bij de Bemiddelingsraad en moesten zowel de RGD als de VRA woensdag voor een gesprek bij de Bemiddelingsraad zijn.

De RGD- directeur is het er niet mee eens dat de VRA- leden betaling vragen van enerzijds cliënten met een on- en minvermogenkaart en anderszijds Basis Zorgverzekerden van Self Reliance.In Nickerie is om deze redden een arts enkele weken terug buiten functie gesteld, tot groot misnoegen van de VRA. De VRA- leden beweren verder dat ze reeds zes maanden niet zijn uitbetaald voor geleverde medische diensten aan Basis Zorgverzekerden. De VRA heeft een ultimatum gesteld voor de RGD- leiding. Het ultimatum verstrijkt op vrijdag 18 juli a.s. Daarna zullen ze in actie komen.

Volgens Sardjoe is er voor 2014 geen collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) getekend met de artsen. Over de Basis Zorgverzekering- voorzieningen moet nog onderhandeld worden. Daarom verbaast het haar dat men het steeds heeft over achterstallige betalingen terwijl daarover niet gesproken kan worden indien er geen CAO is.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App