De Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) is niet blij met de devaluatie van de Surinaamse munt.

Als er niet een reeks van ondersteunende maatregelen volgen zal de regering volgens de organisatie de plank compleet mis slaan voor wat betreft de beoogde doelen met de devaluatie en zou er zelfs gesproken kunnen worden van een doelloos besluit.

Publicidade

“De Surinaamse Bankiers Vereniging heeft vaker publiekelijk aangegeven en de monetaire autoriteiten er ook op gewezen, dat een devaluatie geen wondermiddel is en alleen tot het gewenste effect kan leiden, indien het in samenhang met andere noodzakelijke en ondersteunende maatregelen wordt geïmplementeerd”, laat de SBV maandag weten.

Volgens SBV-voorzitter Sigmund Proeve is de regering er meerdere malen op gewezen om zuinig om te gaan met de monetaire reserves en te letten op haar uitgavepatroon. Echter merkt hij dat er weinig is gedaan met de adviezen van de SBV. De tegenvallende internationale prijzen voor aardolie en bauxiet hebben in combinatie met een onevenredige uitgavebeleid ertoe geleid dat Suriname momenteel in een economische crisis zit.

Comentar

Comentar