spot_img
spot_img

AZ opent kinder- SEH

Atualizado há

Onder ruime belangstelling is op dinsdag 3 februari de kinderkamer op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) officieel in gebruik genomen. Aangezien ongeveer een kwart van de patiënten die in 2014 bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is geweest jonger was dan 16 jaar, heeft het AZP gemeend een speciale behandelkamer in te richten voor kinderen waarin de kinderen op een kindvriendelijke en veilige manier behandeld kunnen worden.

 

In de kamer is er ruimte voor twee ernstige gevallen en zijn er meerdere stoelen voor kinderen die er minder ernstig aan toe zijn. “De kinderkamer is een initiatief van de SEH en het kindergeneeskundig centrum. Dit centrum heeft apparatuur vrijgemaakt voor de kinderkamer en de aankleding is een persoonlijke inzet van het SEH-team zelf”, gaf Antoine Brahim, algemeen directeur bij het AZP, aan.

- Publicidade -

Tot en met de officiële opening van deze speciale kinder – SEH, moesten de kinderen wachten in de centrale wachtruimte. “In die ruimte zijn ze echter blootgesteld aan agressieve patiënten, ernstige ziekten en soms personen die binnenkomen met zware trauma’s. Kinderen reageren anders op prikkels uit de samenleving en vereisen bij behandeling een speciale aanpak. Een kind dat zich op zijn gemak voelt is immers ook makkelijk te onderzoeken”, zei Mireya Rodriquez, hoofd van de SEH.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: