spot_img
spot_img

Assembleeleden vraagt regering actie te ondernemen in wilde occupatie

Atualizado há

Om de wilde occupatie aan de Kronenburgweg in het district Wanica een halt toe te roepen, wordt de regering door de parlementariërs Radjkoemar Randjietsingh, Asiskumar Gajadien en Arthur Tjin-A-Tsoi van het Nieuw Front opgeroepen direct in te grijpen. Het bevoegde gezag treedt volgens hun niet op tegen derden die percelen met daarop vee occuperen en er beheersdaden op uitoefenen. De assembleeleden dienden op vrijdag 15 augustus een interpellatievoorstel hierover in bij de voorzitter van het parlement.

De volksvertegenwoordigers willen dat de regering gepaste maatregelen treft tegen de occupanten en De Nationale Assemblee uitvoerig geïnformeerd wordt over het beleid betreffende onwettige occupatie. Onwettige occupatie is door de wetgever verklaard tot een misdrijf, waarop gevangenisstraf staat. Ter bescherming van have en goed van burgers dient de politie direct in te grijpen bij misdrijven.

Volgens de assembleeleden moeten de misdrijven van onwettige occupatie door de regering c.q. de minister van Justitie en Politie aangepakt worden. Wilde occupatie kan niet getolereerd worden. Indien dat wel gebeurt, betekent dat nationaal en internationaal een bijzonder ernstige slag in het gezicht van de rechtsstaat Suriname. Het vertrouwen van het volk in de regering zal naar hun mening versneld afnemen. Ze geven aan dat de regering de rechten en goederen van de burgers niet beschermd.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App