spot_img
spot_img

Assemblee bijeen voor ‘sociale wetten’

Atualizado há

Een huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee staat voor vanmiddag 12 uur gepland, terwijl om twee uur er een openbare vergadering wordt gehouden. Drie ontwerpwetten staan op de agenda voor behandeling te weten: de pensioenwet, Nationale Basiszorgverzekering en wet Minimum uurloon. In de huishoudelijke vergadering zullen de eindverslagen van de ontwerpwetten eerst behandeld worden.

Er is een langdurige discussie gevoerd met betrekking tot het minimum uurloon. Vakbondsleider Robby Berenstein van C-47 is van mening dat de visie van de vakbeweging nog verwerkt moest worden, alvorens de ontwerpwet werd goedgekeurd. Dit is echter niet gebeurd en de Raad van Ministers heeft dit reeds goedgekeurd in april tot ongenoegen van het bedrijfsleven.

Behalve het minimum uurloon is de regering voornemens een algemene pensioenregeling in te voeren. In de commissie van rapporteurs ter voorbereiding van de wet om in het openbaar behandeld te worden zitten naast Anton Paal als voorzitter ook de leden Mahinder Rathipal, Soetimin Marsidih, Walter Bonjaski, Ronny Asabina en Carl Breeveld.

- Publicidade -

In de commissie van rapporteurs voor de ontwerpwet Nationale Basiszorgverzekering die voorgezeten wordt door Theo Vishnudatt hebben verder zittingr: Winston Jessurun, Diana Pokie, Ganeshkoemar Kandhai, Hesdy Pigot en Lesley Artist.

De voorzitter van de commissie ‘Minimum uurloon’ is André Misiekaba terwijl de onerige leden zijn: Guno Castelen, Marinus Bee, Patrick Kensenhuis, Carl Breeveld, Sheilendra Girjasing en Noreen Cheung.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App