spot_img
spot_img

Asabina maakt zich zorgen om slechte staat weg naar Atjoni

Atualizado há

- Publicidade -

Parlementariër Ronny Asabina zal binnenkort een brief richten aan de minister van Openbare Werken (OW) waarin hij de aandacht zal vragen voor de slechte staat van de weg van Brownsweg naar Atjoni. Naar zeggen van de BEP- volksvertegenwoordiger wordt dit weggedeelte nauwelijks of niet onderhouden. Zo is de weg op bepaalde plaatsen bijna overwoekerd en zijn wegmeubilair en verkeersborden niet te zien. Uitgaande van de slechte staat van de bruggen en bermen, constateert Asabina dat deze ook niet op tijd worden onderhouden.

 

 

- Publicidade -

Dit terwijl deze weg een belangrijke en strategische verkeersader voor het sociaal maatschappelijk en economisch leven is. Per dag gaan er honderden voertuigen over deze weg, die naar meer dan 60 woongemeenschappen leidt. Los van het personenverkeer wordt zwaar materieel, waaronder houtblokken en materiaal mede ten behoeve van de goudwinning over deze weg getransporteerd, benadrukt Asabina.

 

Het assembleelid geeft aan dat enkele bruggen over deze weg in een deplorabele staat verkeren. Ondanks delen van bruggen levensgevaarlijke gebreken en gaten vertonen, zijn er geen waarschuwingsborden aangebracht. De verkeersveiligheid komt door deze situatie in gevaar. “Ik ben van mening dat de bevoegde autoriteiten liever vandaag dan morgen, zich op de weg naar Atjoni moeten oriënteren. Onder meer moet men nagaan welke maatregelen getroffen kunnen worden ter voorkoming van ongelukken en andere onplezierige situaties op deze weg.”

 

Naar zeggen van Asabina heeft Ramon Abrahams, de voormalige minister van Openbare Werken, tijdens de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2012, de vervanging en verbreding van in totaal zeven bruggen tussen de wegstrekking Brownsweg – Atjoni had aangekondigd. “Tot nu toe is geen enkele brug vervangen”, aldus Asabina.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: