De Braziliaanse ambassade in Paramaribo heeft maandag de onafhankelijkheid van Brazilië gevierd.

Het land is dit jaar 193 jaren onafhankelijk van Portugal. De diplomatieke missie in Suriname heeft dit gevierd met een cocktailparty in hotel Jacana Amazon Wellness Resort.

Publicidade

Hoogwaardigheidsbekleders en andere uitgenodigden werden bij de ingang ontvangen door ambassadeur Marcelo Baumbach bijgestaan door de Braziliaanse militaire attaché Luiz Carlos Soares en de 1e secretaris João Andre de Oliveira. Onder de uitgenodigden bevonden zich ook diplomaten van bevriende naties zoals de Verenigde Staten (VS), Nederland en India.

Van Suriname waren aanwezig enkele ministers en Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Later arriveerde ook vicepresident Ashwin Adhin die de felicitaties namens president Desi Bouterse overbracht aan ambassadeur Baumbach.

In zijn korte toespraak benadrukte ambassadeur Baumbach de warme banden tussen Suriname en Brazilië en de samenwerking op verschillende gebieden. Hij merkte op dat momenteel zowel Brazilië als Suriname de strijd heeft aangebonden tegen corruptie. Een hoogtepunt in de samenwerking tussen beide landen is de komst van de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL naar Suriname. Deze ontwikkeling is goed ontvangen door de grote Braziliaanse gemeenschap die in Suriname woont, maar graag tegen een aantrekkelijke prijs op familiebezoek wilt naar Brazilië.

[fancygallery id=”2″ album=”12″]

Comentar

Comentar