Ter voorbereiding op het ebola virus heeft volgens Jerry Slijngaard het Nationale Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) reeds maatregelen doorgevoerd.

 

Zo is er al ruim een week een port health authority in het leven geroepen, die zowel op de luchthaven als de zeehaven controleren waar passagiers vandaan komen. Afhankelijk van de plaats van herkomst zullen zij doorverwezen worden naar de hotline van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) die kan door verwijzen naar de directeur van Volksgezondheid. Die bepaalt of een passagier wel of niet in quarantaine komt. De controles vinden plaats aan de hand van een stel vragen.

 

De Surinaamse ziekenhuizen zijn volgens Slijngaard voorbereid op een mogelijk geval. “Alle ziekenhuizen en artsen zijn vanuit het BOG geïnstrueerd op dat gebied, de districten en het binnenland”, laat hij weten. “Er zijn protocollen die gehandhaafd moeten worden en die nemen wij ter hand.”

 

Woensdag 8 oktober werd In de Verenigde Staten, waar een persoon aan ebola is overleden, bekendgemaakt dat mensen op vliegvelden gecontroleerd zullen worden op ebola symptomen. Zo zullen op vijf luchthavens de temperaturen van passagiers uit West-Afrika worden opgemeten.

 

Comentar

Comentar