spot_img
spot_img

Alles rond voor presidentsverkiezing in DNA

Atualizado há

Alles is in kannen en kruiken om dinsdag de president en vicepresident te kiezen in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens ondervoorzitter Melvin Bouva is er slechts 1 presidentieel team voorgedragen. Het gaat om Desi Bouterse voor een tweede termijn als president en Ashwin Adhin als de vicepresident. De kandidaatstelling eindigde afgelopen vrijdag om 15:00u.

Volgens Bouva hebben 27 parlementariërs de kandidaten Bouterse en Adhin voorgedragen. Dat is veel meer dan de vereiste 7.

Volgens de wet zijn er 34 stemmen nodig om in DNA gekozen te worden. Zoals de zaken er nu voor staan zal het nieuw kabinet Bouterse-Adhin gekozen worden ondanks het de twee derde meerderheid niet heeft. Tijdens de oriëntatiegesprekken die Bouterse heeft gehad met politieke partijen heeft hij delen van de oppositie kunnen overtuigen om dinsdag te stemmen op hem. Die politieke partijen hebben in ieder geval toegezegd de verkiezing in DNA niet in de weg te staan aangezien dat geen nut heeft. De gang naar de Verenigde Volksvergadering (VVV) zal niet alleen duur zijn, maar alsnog leiden tot de verkiezing van Bouterse-Adhin aangezien zijn partij, de NDP, de meeste kiesmannen heeft op regionaal niveau. Volgens Bouva is daar rekening mee gehouden. Momenteel overlegt hij samen met de griffie en DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons hoe dinsdag de vergadering uitgezet zal worden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: