spot_img
spot_img

Algoe zoekt problemen rijstsector

Atualizado há

- Publicidade -

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), geeft toe dat de productiekosten van padie hoger zijn dan de opkoopprijs. Dit zorgt voor ernstige problemen voor de rijstboeren. De regering zoekt momenteel naar een oplossing voor deze situatie. De inzaai voor het volgend seizoen is niet gegarandeerd, omdat de boeren niet kunnen investeren.

Op aanvraag van NF/VHP- parlementariër Mahinder Jogi werd deze kwestie door waarnemend voorzitter van de Nationale Assemblee Ruth Wijdenbosch aan de orde gesteld. De vergadering is echter verdaagd aangezien de president dinsdag 26 augustus zou ingaan op de energiekwestie.

Van Wijdenbosch kreeg Jogi twee minuten om de situatie in de rijstsector onder de aandacht te brengen van de regering. Fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, mocht eveneens reageren op deze aangelegenheid. Hij wilde van de regering informatie omtrent de problemen in de sector.
Volgens Algoe ligt de daling van de padieprijs aan de wereldmarkt. De prijs van cargorijst per ton is gedaald van US$ 430 naar US$ 390. In buurland Guyana is de opkoopprijs van een baal natte padie nu eveneens SRD 45. De productiekosten per baal natte padie bedragen naar zeggen van d boeren SRD 75. Thans zijn er besprekingen in Venezuela gaande betreffende de Petro Caribe deal en is er ook gesproken met de Vereniging van Rijstexporteurs.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: