spot_img
spot_img

Alertheid monetaire autoriteiten gevraagd door winkeliersvereniging

Atualizado há

- Publicidade -

Namens de Vereniging van Winkeliers (VvW) heeft secretaris Raymond Hasnoe de monetaire autoriteiten gevraagd alert te zijn inzake mogelijke valse munten die in omloop zijn. Ofschoon Hasnoe het bewijs hiervoor niet kan leveren, vindt hij het belangrijk dat ook winkeliers en consumenten waakzaam zijn. Winkeliers maken zich ongerust over valse rijksdaalders.

 

Als voorbeeld laat de secretaris twee type munten zien waarvan eentje bij het krassen zijn kleur blijft behouden en de andere van kleur verandert. Tevens is de een dunner dan de ander.

- Publicidade -

 

Hasnoe neemt de situatie serieus en roept de autoriteiten op dit te onderzoeken. Hij pleit ook voor voorlichting. “Het is belangrijk dat personen weten hoe het onderscheid te maken tussen vals en origineel. Er moet tijdig ingegrepen worden om te voorkomen dat personen in de problemen of schulden gaan.”

 

Hasnoe doet verder een beroep op de Centrale Bank van Suriname om beschadigde of versleten biljettten tijdig uit de omloop te halen.. “Er zijn winkeliers die oude biljetten van vijftig Srd van een bepaalde druk niet accepteren.”

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: