spot_img
spot_img

Akiemboto en Elias: “Suriname zal niet meer hetzelfde zijn”

Atualizado há

- Publicidade -

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Staatsolie directeur Rudolf Elias zeggen beiden dat Suriname niet meer hetzelfde zal zijn met de vondst van aardolie voor de kust van Suriname. “We zijn in een nieuwe fase van ontwikkeling. Het betekent dat we heel veel aandacht zullen krijgen van de wereld, nog meer dan wat we tot nu toe hebben gehad”, zegt minister Akiemboto. Het betekent volgens hem dat Suriname moet gaan nadenken hoe deze positieve ontwikkeling positief benut zal worden voor de ontwikkeling van de natie.

Minister Akiemboto spreekt van “gewoon goed nieuws” op economisch en financieel gebied. Hij verwacht een verdere ontwikkeling in de sector en werkgelegenheid. “Op alle fronten betekent het positief nieuws”, zegt de NH-minister, eraan toevoegende dat verder met elkaar overlegd moet worden en vaststellen hoe verder met de ontwikkeling om te gaan.

De bewindsman meent dat de ontwikkeling van de aardolie- en energiesector deel wordt van een integraal beleid, dat belangrijk zal zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Naast werkgelegenheid zal Suriname ook inkomsten kunnen verdienen door de verkoop van olie. Akiemboto an zegt echter dat er nuchter naar zaken gekeken moet worden en goede langetermijnplannen gemaakt moeten worden.

Volgens directeur Elias is het voor de oliemaatschappij het juiste moment. Staatsolie heeft zich vijf jaar hierop voorbereid en heeft reeds een heleboel in place gezet. Hij geeft aan dat Staatsolie echt “ready” is om de olievondst te verwelkomen. Het bedrijf heeft het bedrijfsleven in de voorbereiding erbij betrokken. “Het bedrijfsleven hebben we gescreend om te kijken hoe ver zij zijn in de ontwikkeling van hun eigen bedrijf om mee te kunnen participeren in zo een olievondst”, zegt hij. De directeur noemt het baggeren van de Surinamerivier een van de aspecten voor de verdere ontwikkeling.

- Publicidade -

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: