spot_img
spot_img

Agrarische Raad van de VHP wil onderzoek import runderen

Atualizado há

- Publicidade -

De Agrarische Raad van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) vraagt de regering onderzoek te doen naar de import van vee uit Brazilië. In 2012 en 2013 werden ruim drieduizend runderen door Veebedrijf Babunhol Cattle Breeders ingevoerd.

Volgens Dayanand Dwarkasing, voorzitter van de Agrarische Raad, heeft de import van deze runderen veel schade toegebracht aan de veeteeltsector en is de situatie eerder verslechterd dan verbeterd. “Bedrijven moesten noodgedwongen minder produceren en sommige zijn er zelfs mee opgehouden, wat heeft geleid tot onder andere verlies aan arbeidsplaatsen”.

 

- Publicidade -

De Raad vraagt zich tot nu toe af waarom runderen ingevoerd moesten worden, aangezien de lokale veeboeren zelf in de rundvlees-behoefte konden voorzien. Naar zeggen van algemeen directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Gerrit Breinburg, is onderzoek niet een zaak van het departement. LVV moest voornamelijk toezien dat het geïmporteerde vee aan de eisen voldoet.

 

Binnenkort zullen enkele voorstellen zoals kunstmatige inseminatie en embryo-implantatie door de Agrarische Raad gedaan worden aan de LVV- directeur. Bij embryo-implantatie moet het embryo wel worden geïmporteerd, maar is het volgens Dwarkasingh veel sneller en goedkoper.” Hij verzekert dat deze maatregelen een positieve werking op de sector zullen hebben.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: