spot_img
spot_img

Afvalscheiding in Suriname wordt een feit

Atualizado há

Amazona Recycling Company, Amreco, opgericht in 2009, is een jong recycling bedrijf. Verwerking bij Amreco geschied door de petflessen en ander materiaal te vermalen of samen te persen. Vervolgens wordt het verwerkt materiaal geëxporteerd naar het buitenland voor verdere verwerking.

 

Amreco biedt 5 jaar na z’n start, naast de verwerking van plastic, blik en karton, sinds dit jaar ook afvalscheiding aan. Afvalscheiding is een goede manier om het milieubewustzijn te vergroten. Tevens wordt hiermee een bijdrage geleverd aan het schoonhouden van het Surinaams milieu.

- Publicidade -

 

Dit is een gezamelijke verantwoordelijkheid. Daarom wordt de bevolking opgeroepen mee te werken aan het scheiden van afval. Vanwege onze slechte infrastructuur zal het inzamelen en ophalen van pet/plastic afval binnen de Surinaamse gemeenschap zorgen voor problemen. Projectleider Glenn Ramdjan is bezig een aantal projecten op te zetten voor het creëren van afvalinzamelpunten in diverse regios. Deze zullen komen te staan bij winkels, scholen, buurtorganisaties en b.o. kantoren. In speciale bakken zullen de petflessen gezet kunnen worden.

 

Men is momenteel bezig gesprekken te voeren met de overheid om een bijdrage in deze te leveren. In de meeste geïndustrialiseerde landen werken de overheden samen met de recycle bedrijven, omdat zorgen voor het milieu een te belangrijke zaak is voor een land, om het over te laten aan het marktmechanisme.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: