spot_img
spot_img

Afkoopregeling 60-plussers Rosebel on hold

Atualizado há

De afkoopregeling van ongeveer twintig zestigplussers door Rosebel Goldmines is on hold gezet, na tussenkomst van de bond. “Wij hebben de leiding gevraagd om de zaak on hold te zetten en hierover om de tafel te zitten. Rosebel is hiermee akkoord gegaan”, verklaart bondsvoorzitter Lloyd Read.

 

Volgens Read was de bond reeds aan het onderhandelen met het bedrijf over de afkoopregeling. Aangezien de goudprijs is gedaald, wil Rosebel de arbeidsplaatsen opheffen.

- Publicidade -

 

Vorige week zijn de zestigplussers per brief door het bedrijf op de hoogte gesteld dat Rosebel hun contract wil afkopen. Per persoon zou het afkoopbedrag kunnen oplopen tot boven de SRD 50.000. Aan de mensen was een ultimatum gesteld van 26 januari om akkoord te gaan met de overeenkomst. Indien dat niet gebeurt, zal bij het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu ontslag voor hen worden aangevraagd.

 

De bondsvoorzitter weigert hierop in te gaan en heeft de betrokkenen afgeraden een afkoopcontract te tekenen alvorens de werknemersorganisatie en het bedrijf een overeenkomst hebben bereikt. Volgens Read heeft de bond eerder aan het bedrijf te kennen gegeven de aangeboden afkoopsommen te laag te vinden. “We moeten tot een formule komen waarbij onder meer de dienstjaren van de mensen de afkoopsom zal bepalen.”

 

Volgens Read hebben ruim twintig zestigplussers bij Rosebel 7 tot 14 dienstjaren. De goudmultinational wil eveneens met dertig 56-plussers een afkoopovereenkomst sluiten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: