spot_img
spot_img

Afkoop contract Vaseur kostte de Staat SRD 740.000

Atualizado há

- Publicidade -

SRD 740.000 heeft de Staat moeten ophoesten inzake de afkoop van het contract van de ex-directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Kenneth Vaseur. Dit gaf president Desi Bouterse dinsdag 9 september tijdens een persconferentie over de energiesituatie als antwoord op vragen van journalisten tijdens vanmiddag.

 

Volgens Bouterse is het contract van Vaseur op een normale manier afgewikkeld. Parlementariërs hadden vragen hierover gesteld in het parlement, maar naar zeggen van het staatshoofd kunnen ze het niet eens opbrengen om naar de antwoorden te luisteren. Aangezien er geen quorum verleend werd in het parlement was de president naar eigen zeggen genoodzaakt een persconferentie te houden en de informatie te delen met het volk.

- Publicidade -

 

De president gaf aan dat uit de boeken van EBS gebleken is dat de vorige regering in tien jaar tijd US$ 325 miljoen geïnvesteerd heeft in tegenstelling tot de US$ 500 miljoen die door Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh was aangegeven. Bij het aantreden van de regerinmg Bouterse/ Ameerali was er een reserve van 8 Megawatt. Toe werd besloten om te zorgen voor 200 MW aan vermogen. Ofschoon er voldoende energie is, maar de transmissielijnen niet af zijn, hebben we nu te kampen met een tekort.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: