De afdeling Radiologie binnen het Medisch Diagnostisch Behandel Centrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is op maandag 24 februari wederom opengesteld. De afdeling is de afgelopen periode gerenoveerd geworden. Op de afdeling Radiologie melden zich jaarlijks ruim 100.000 gevallen met een gemiddelde van 250 personen per dag. De afdeling is met steun van de Staatsolie Foundation gerenoveerd en heringericht tot een patiëntvriendelijke ruimte.

Volgens de directeur van het ziekenhuis, Claudia Marica-Redan, is het AZP op weg naar de status van een gecertificeerd ziekenhuis. De afdeling Radiologie is reeds ISO Health gecertificeerd. Directeur Marica-Redan legt uit dat het ziekenhuis momenteel het referentiecentrum voor geheel Suriname is, wat inhoudt dat voor bijzondere gevallen op het gebied van diagnostiek iedereen naar het ziekenhuis wordt verwezen.

Personen melden zich aan bij deze afdeling omdat vanwege fracturen een foto moeten maken, echo’s moeten maken, een biopte laten afnemen of een mammogram moeten maken. Verder worden er ook radiologische interventies gedaan. De afdeling CT Scan is ook bij de afdeling Radiologie ondergebracht, waardoor de Radiologie afdeling het beheer heeft over de CT Scan.

Publicidade

De afdeling radiologie is volgens de directeur één die in de lift is. Het ziekenhuis wil niet achterblijven in technologie, omdat diagnostiek ook zeer belangrijk is voor het bepalen van het ziektebeeld van een patiënt. “Ze zegt verder dat het ziekenhuis over vier radiologen beschikt bijgestaan door een team van laboranten en verder is er ook high tech medical equipment in huis.

Redan spreekt van een modernere, grotere en gekoelde patiëntvriendelijke wachtruimte met een kinderhoekje. Het realiseren van deze zaken met hulp van bevriende donateurs is volgens de directeur een stap vooruit zetten in betere zorg. Er wordt volledig gedigitaliseerd gewerkt, waarbij de patiënt dus niet hoeft te wachten op papierwerk. De wachttijd wordt hierdoor verkort tot ongeveer een halfuur. Alles dat digitaal is vastgelegd wordt dan opgestuurd naar de behandelende medicus. De afdeling Radiologie is open van 07:00 uur tot 21:00 uur.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar