spot_img
spot_img

Advocatuur kritisch naar opvolger Punwasi

Atualizado há

- Publicidade -

De huidige pg Subhas Punwasi is momenteel met verlof en aansluitend daarop gaat hij in december met pensioen. Tot die datum neemt advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday waar als procureur-generaal. De advocatuur kijkt kritisch naar wie de opvolger van Punwasi wordt. Tot nu toe is dat nog niet bekend.

 Zowel Harish Monorath, Deken van de Orde van Advocaten, advocaat tevens gewezen deken van de advocaten, Stanley Marica, als Maureen Dayala, advocaat-generaal, zien liever dat Baidjnath Panday overneemt van Punwasi. Hij is volgens hun kundig genoeg om de taak op zich te nemen.

De benoeming van een nieuwe pg is een bevoegdheid van het staatshoofd. Echter moet de kandidaat die door het staatshoofd wordt voorgedragen, worden goedgekeurd door het Hof van Justitie.

- Publicidade -

President Ronald Venetiaan installeerde Subhas Punwasi in 2005 als pg., nadat hij vanaf 2000 had waargenomen in de functie na het pensioen van Héloise Rozenblad. Punwasi heeft eerder gewerkt als waarnemend substituut, substituut, officier van justitie en hoofdofficier van justitie.

In 1991 werd er drugs aangetroffen in de kofferbak van Punwasi’s auto. Volgens Punwasiging het om in beslag genomen drugs.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: