spot_img
spot_img

Advocaat van Muntslag vraagt beschikking bekentenis Bouterse

Atualizado há

- Publicidade -

Edmund Muntslag die samen met Dino Bouterse verdacht wordt door de Amerikaanse justitie van drugssmokkel en het willen ondersteunen van een terroristische organisatie, heeft via zijn advocaat naar de beschikking gevraagd waarin de bekentenis van Bouterse jr. is opgenomen.

De verdediging van Muntslag wil een officiële bevestiging van Bouterses bekentenis en tevens als deze bekentenis op basis van een deal met justitie is afgelegd. Indien dat wel het geval is, wil de advocaat van Muntslag weten onder welke voorwaarden de bekentenis is afgelegd. De verdediging wil vooral weten als er belastende verklaringen tegen Muntslag zijn afgelegd.

Dinsdag 2 september legde een rechercheur die Muntslag in 2013 te Port-of-Spain aanhield, een getuigenverklaring af in de zaak waarin Muntslag zijn uitlevering aan de VS aanvecht. Op 11 september wordt de zaak voortgezet.

- Publicidade -

In ruil voor mogelijke strafvermindering elegde Bouterse vrijdag 29 augustus bekentenis af tijdens een zitting van de rechtbank in Manhattan, New York. Bouterse loopt het risico voor vijftien jaar tot levenslang achter de tralies te worden opgesloten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: