spot_img
spot_img

Adhin: “Uitbreiding schooluren geen overhaaste stap”

Atualizado há

Het plan van het ministerie van Onderwijs om de schooltijden te verlengen, heeft veel voorbereiding nodig. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zei woensdag 28 januari tijdens een persbijeenkomst dat het niet verwachtbaar is dat de langere schooltijden in het nieuwe schooljaar al te introduceren.

 

Het ministerie wil in het schooljaar 2017/2018 geleidelijk aane beginnen met het implementeren van dit plan. Volgens Adhin moet onder andere de Wet Basisonderwijs aangepast worden, hetgeen nu al in voorbereiding is. Tevens moeten er keukens worden bijgebouwd voor de Naschoolse Opvang en moeten leerkrachten getraind worden om effectief om te gaan met gedragsproblemen bij leerlingen.

- Publicidade -

 

“Er is nog heel veel te doen”, aldus Adhin. Hij legde de nadruk op de voordelen van de verruiming van de schooltijden. Zeker de leerlingen die thuis geen huiswerkbegeleiding krijgen, zullen hiervan profiteren. De bewindsman stelde de samenleving gerust dat er eerst overleg zal plaatsvinden met betrokkenen zal overleggen voordat de schooltijden worden verruimd. “Dit gaat nooit gebeuren zonder overleg met alle stakeholders.”

Met de verruiming van de schooltijden in Suriname wil het ministerie het Surinaams onderwijs afstemmen op internationale standaarden. Onduidelijk is nog tot hoe laat de tijden verruimd worden, maar dit zal in overeenstemming zijn met de tijden van de Naschoolse Opvang.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: