spot_img
spot_img

Acties SEH opgeheven

Atualizado há

Het dodelijk schietincident die zich vrijdagochtend in het bij zijn van patienten en het personeel van de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voordeed, heeft ervoor gezorgt dat het personeel van de SEH minimaal 24uur geen dienst heeft verleend. Inmiddels is het werk hervat.

In de tussentijd van de acties werden er uren lang gesprekken gevoerd tussen de derectie van het AZP,de leiding van de SEH, gezondheids minister Patrick Pengel, artsen en overige personeel. De gesprekken gingen over maatregelen die getroffen moeten worden om zowel de veiligheid van het personeel en de patiёnten te garanderen.

Er is besloten de mensbeveiliging van de SEH direct optevoeren. Er zullen op korte termijn infrastructurele veranderingen worden doorgevoerd met het oog op een structurele verbetering van de bewaking en beveiliging van de SEH voor medewerkers, patiënten en begeleiders. Het AZP zal met inachtneming van de opgedane ervaringen van het afgelopen etmaal, samen met het ministerie van Volksgezondheid nagaan hoe de SEH structureel minder kan worden belast. Hoe minder druk op de SEH, hoe meer focus op acute zorg en meer aandacht voor ernstige trauma patiënten, hoe korter de wachttijden, hoe minder agressie, hoe meer rust en veiligheid, hoe beter de dienstverlening. met dien verstande dat de patiënten voor niet acute en trauma gevallen worden verwezen naar de Huis Artsen Post van het AZP in het MDBC gebouw op het AZP complex aan de Flustraat.

- Publicidade -

Het personeel was te aangeslagen om het geval,waarbij een medewerker van mozart security, bewaker van de SEH, om het leven kwam doordat hij werd neergeknald door een medewerker van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) die zich ook als patient bij de SEH bevond. “Onze gedachten en gebeden gaan naar hen uit, in het besef dat I. Daniel zijn leven heeft gelaten bij het vervullen van zijn taak ter bescherming van niet alleen onze medewerkers, maar ook van de patiënten en begeleiders,” deelt de AZP-leiding mee.

Het personeel is weer op 26 maart om 15.oo van start gegaan met hun werkzaamheden, met de maatregel, dat patienten verwezen zullen worden naar de Huis Artsen Post van het AZP in het MDBC gebouw, indien hun geval niet acute is.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App