spot_img
spot_img

Actie luchtverkeersleiders gaat onverkort door

Atualizado há

De luchtverkeersleiders gaan niet werken voordat er een bevredigende oplossing komt. Het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme(TCT) kent de pijnpunten en moet de enkele maanden terug overeengekomen afspraken nakomen.

 

- Publicidade -

Door de actie is de vliegveiligheid ernstig in gevaar. Op dinsdag 7 oktober zal tijdens een persconferentie door de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) informative gegeven worden aan de samenleving omtrent de staking van de luchtverkeersleiders en de verwikkelingen en consequenties die daarmee gepaard gaan.

 

De acties van de luchtverkeerleiders begonnen vrijdag 3 oktober. Dit aangezien vooral bij de luchtverkeersleiders er reeds jarenlang sprake is van vergrijzing doch n er geen nieuw kader werd aangetrokken.

 

De dienst is thans zodanig onderbezet dat er structureel overwerk plaatsvindt. Suriname heeft 84 gediplomeerde luchtverkeersleiders nodig om het werk optimaal volgens international regels te doen. Speciale medische voorzieningen en het gerieflijk maken van de werkplek zijn tevens enkele eisen van het stakend personeel.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: