spot_img
spot_img

Accreditatie buitenlandse opleidingen door Minov

Atualizado há

Binnenkort worden door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) en het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) richtlijnen vastgesteld voor buitenlandse opleidingen die in Suriname worden aangeboden. Dit gaf onderwijsdirecteur Robert Peneux aan.

Volgens Peneux kan thans een ieder vanuit het buitenland hier komen en een opleiding starten. In sommige gevallen betreft het wel een door het buitenland erkende opleiding, maar zijn de docenten die hier aangetrokken worden niet gekwalificeerd om de opleiding en of vakken te verzorgen. Hij geeft verder aan dat die discussies nog gevoerd moeten worden.

Peneux:“Er is nu geen overzicht. De vraag is of die mensen die aangetrokken zijn hetzelfde niveau hebben als de anderen in het buitenland. Die zaken zijn zaken waarop wij als land nu moeten gaan letten.  Wanneer mensen een diploma van buitenlandse scholen hebben behaald moet het zo zijn dat het overal erkend moet zijn.”

- Publicidade -

De onderwijsdirecteur geeft verder aan dat het ministerie nu reeds bezig is om met standaarden op alle niveaus binnen het onderwijs te werken. Elke dag worden er volgens hem brieven op het ministerie ontvangen betreffende de erkenning van bepaalde opleidingen in Suriname. “Hier staan beroepsprofielen centraal”, zegt de onderwijsdirecteur.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App