Een zware aanrijding op de Wijdenboschbrug heeft dit weekeinde voor consternatie gezorgd.

In totaal vijf voertuigen waaronder twee vrachtwagens waren betrokken bij deze aanrijding.

Publicidade

Volgens het voorlopige onderzoek reed Mohamed J. als bestuurder van een truck over de brug. Hij kwam met een lading zand vanuit Meerzorg richting Paramaribo. Tijdens het dalen van de brug merkte hij plotseling dat hij de truck niet meer kon afremmen. Die had intussen een behoorlijke snelheid ontwikkeld en botste tegen de achterzijde van een Toyota Caldina die voor hem reed.  Door de botsing schoot de Toyota Caldina naar voren en kwam tegen de achterkant van een andere vrachtwagen aan die een container met lading meevoerde.

Om de truck tot stilstand te brengen week Mohamed J. volgens de politie uit naar de andere rijhelft van de brug en botste frontaal tegen een personenauto, een Toyota Racist, die op dat moment richting Meerzorg reed. De vrachtwagen kwam vervolgens tegen de vangrail van de brug tot stilstand. Een Toyota Harier die achter de Toyota Racist reed kwam toen met de Racist in botsing.

Twee slachtoffers werden met assistentie van de brandweer bevrijd en per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Één van hen is opgenomen. De andere heeft een beenfractuur opgelopen en is na behandeld te zijn naar huis gestuurd.

Het rijbewijs van Mohamed J. is ingevorderd. De politie van het ressort Nieuwe Haven onderzoekt deze zaak verder.

Comentar

Comentar