spot_img
spot_img

Aanpak kindermisbruik en kinderprostitutie Apoera begonnen

Atualizado há

De eerste stap is gezet om de jarenlange misbruik van vooral jonge meisjes te Apoera aan te pakken.

Het is sinds oudsher een taboe wat zich allemaal afspeelt in het ver afgelegen inheemse dorp. Er zijn genoeg indicaties dat er een bloeiende handel in seks gaande is in het verafgelegen dorp waarbij vooral mannen uit het kustgebied en het buitenland tegen betaling seks hebben met de meisjes in het dorp.

Het startsein van het pilotproject “aanpak seksueel misbruik in Apoera” is zaterdag officieel gegeven door kapitein David Lewis van Apoera in het district Sipaliwini. Dit project is door de minister van Justitie en Justitie, dr. Jennifer van Dijk–Silos, geïnitieerd.

- Publicidade -

Een delegatie van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) bestaande uit vertegenwoordigers van het Bureau voor Familierechtelijke Zaken, Bureau Slachtofferzorg en de afdeling TraffickingIn Person is in verband hiermee het afgelopen weekeinde naar Apoera afgereisd. De delegatie heeft bijeenkomsten gehouden met de traditionele gezagsdragers van Apoera, Section en Washabo alsook andere stakeholders in het gebied om het project meer gestalte te doen krijgen.

De minister is enorm geschokt door de vele en ernstige gevallen van kindermisbruik die zij heeft gezien tijdens een bezoek aan het achterland. Nog meer is ze geschrokken van het feit dat dit soort voorvallen als ‘normaal’ wordt beschouwd binnen de lokale gemeenschappen. Wat er in het achterland gebeurt, is zo alarmerend dat de bewindsvrouw besloten had om op donderdag 19 november de alarmbel te luiden en dit probleem groots aan te pakken.

De gezagsdragers maken zich allemaal zorgen over de minderjarige kinderen van Apoera. Ook de opstelling van sommige volwassenen met betrekking tot deze materie verdient volgens hen de nodige aandacht. Zij geven bovendien aan dat ook anderen het dorp binnenkomen en zich schuldig maken aan praktijken met voornamelijk kinderen aldaar die niet langer gehandhaafd kunnen worden. De kapiteins geven aan dat zij verheugd zijn met de eerder in beeld gebrachte ‘keypersons’  door Juspol. Zij juichen daarom toe de interventie van de regering, met name de Minister van Justitie en Politie in deze en hopen dat dit project volledig wordt uitgevoerd, zodat het maximale eruit gehaald kan worden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App