spot_img
spot_img

Aandacht voor Oceaan met ‘March for the Ocean’

Atualizado há

In samenwerking met haar partners organiseert Green Heritage Fund Suriname zaterdag 8 juni ‘March for the Ocean’. March for the Ocean staat voor liefde voor de oceaan en al het bijzondere leven dat erin voorkomt. Met dit evenement ‘wil de organisatie de oceaan dichterbij de Surinamers brengen. Het activiteit werd eveneens gedaan in het kader van Wereldoceaandag.

Het evenement vond aan de Waterkant plaats. Verschillende organisaties die zich bezighouden met het milieu waren vertegenwoordigd zo ook de Green Heritage Fund Suriname, Kustwacht Suriname, DP world, Zero Waste, WWF en het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost die vertegenwoordigd werd door de afdelingen Milieu en Gezondheidsdienst en Burger Informatie Centrum. Verschillende organisaties, overheidsinstellingen hebben het publiek bewust gemaakt van het belang om zorgvuldig om te gaan met afval, zodat het niet in de oceanen terechtkomt. De oceaan en al het waardevol leven dat daarin voorkomt moet beschermd worden.

Het doel van March for the Ocean is om een groter bewustzijn te creëren over de manier waarop mensen omgaan met de ocean. Het is de bedoeling om samen te kijken naar onder andere de gevolgen van plastic in de zee en manieren te bedenken om het gebruik van plastic te minimaliseren. Tijden dit evenement konden de kinderen kleuren, schminken en spelletjes terwijl een levensgrote opblaasbare walvis boven de Waterkant zweeft.

- Publicidade -

Op 8 juni is het ieder jaar ‘Wereld Oceanen Dag’ (World Oceans Day). Het is ingesteld door de VN naar aanleiding van het Klimaatverdrag dat werd afgesloten en ondertekend tijdens de “Top van de Aarde” (Earth Summit) in 1992 in Rio de Janeiro. Oceanen zijn belangrijk voor de voedselzekerheid en gezondheid, het voortbestaan van alle leven en de veerkracht van het klimaat die van cruciaal belang zijn voor de biosfeer. De ‘Wereldoceanendag’ is uitgeroepen om in de internationale gemeenschap hier aandacht voor te vragen. De aandacht gaat onder andere uit naar problemen die worden veroorzaakt door vervuiling van de oceanen door onder andere plastic, olie, uitlaatgassen, sigaretten en geluid.

Foto: Social Media

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: