Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft op vrijdag 31 januari 300 bereidverklaringen (BV’s) uitgereikt voor de in totaal 2300 kavels, die zullen komen op het Altona-project. Voornamelijk jongeren zijn in aanmerking gekomen voor een bereidverklaring voor een perceel op het Altona-project te Vredenburg.

Vice-president Ashwin Adhin die namens president Desiré Bouterse het woord voerde, zei dat de regering hard bezig is achterstanden in te lopen. In Wanica alleen gaat het om 30.000 beschikkingen. Volgens de vice-president stopt de regering veel energie in het hoop geven aan mensen.

RGB-minister Lekhram Soerdjan benadrukte dat president Bouterse zich persoonlijk met het Altona-project heeft beziggehouden. De bewindsman is meerdere keren per week met het staatshoofd naar het gebied geweest. “Het wordt een pracht van een project, maar het hangt ook ervan af wat u ervan maakt”, zegt minister Soerdjan. De uitreiking van de BV’s voor het Altona-project volgt een dag nadat het ministerie op Kwatta 750 beschikkingen heeft uitgereikt, eveneens voor het district Wanica.

Publicidade

Minister Soerdjan benadrukte dat grondbeleid het belangrijkste prioriteitsgebied van de regering Bouterse/Adhin is. Een van de initiatieven die de regering heeft ondernomen om burgers sneller hun grondzaken in orde te laten hebben, is het inhuren van landmeters. Tot een bepaalde perceelgrootte hoeft men niet voor een uitmetingskaart te betalen, slechts voor de administratieve kosten. De RGB-bewindsman gaf ook te kennen dat zijn ministerie afgelopen dinsdag 3370 toestemmingen heeft gegeven voor algehele overdrachten en hij riep de nieuwe eigenaren op om indien nodig ook deze zaken in orde te maken. In de komende twee weken zal nog eens een even groot aantal algehele overdrachten worden afgewerkt.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar