spot_img
spot_img

3 advocaten beëdigd

Atualizado há

Afgelopen vrijdag 21 november zijn tijdens een buitengewone openbare vergadering van het Hof van Justitie 3 advocaten beëdigd. Waarnemend Hof president Iwan Rasoelbaks gaf tijdens de installatie aan dat er vaak klachten binnenkomen over het bedrag dat sommige advocaten vragen voor juridische bijstand. Ook hekelde het feit dat het tucht college niet optimaal functioneert.

 

Deken der Orde van Advocaten Harish Manorath die op 13 december het roer moet overdragen, gaf aan dat er in samenwerking met de stichting Juridische Bijstand Suriname Nederland een 2 jarig curriculum is samengesteld ter upgrading van de advocaten. Ook gaf hij aan dat er een dialoog moet plaatsvinden omtrent de bedragen die worden gevraagd voor juridische bijstand.

- Publicidade -

 

Volgens de waarnemend Hof president wordt vaak de indruk gewekt dat de rechters worden betaald door de advocaat om een case te winnen. “De indruk mag nooit en nimmer bij de cliënt onstaan dat de advocaat de rechter betaald om een case te winnen” zei wnd Hof president Iwan Rasoelbaks afgelopen vrijdag 21 november bij de installatie van de 3 nieuwe advocaten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: