spot_img
spot_img

271 bewoners van Marowijne krijgen grondpapieren

Atualizado há

In het weekend van 7 en 8 februari heeft minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer(RGB) 271 burgers uit Moengo en Albina blij gemaakt met gronddocumenten. Het betrof voor het grootste deel toewijzingsbeschikkingen.

 

Marowijne was na de districten Wanica, Nickerie, Para, Saramacca, Sipaliwini en Commewijne aan de beurt voor het uitgeven van grondbeschikkingen. De achterstand op gronduitgiften wordt momenteel door het ministerie ingelopen.

- Publicidade -

 

Bij de overhandiging van de grondpapieren gaf Relyveld de Albinezen en Moengonezen aan hoe belangrijk grondpapieren zijn en dat grond zorgt voor een status, zekerheid en ontwikkeling. Je kunt immers niet naar de bank stappen om zaken te doen, zonder beschikking.

 

Volgens de bewindsman zijn de aanvragen van de afgegeven beschikkingen ouder dan 10 jaren. Daarmee geeft hij aan dat het ministerie druk bezig is de achterstanden in te lopen.

Naast de genodigden waren ook de districtscommissaris van Marowijne, Theo Sondrojoe en de assembleeleden Marinus Bee en Ramses Karoejamarie van dat gebied aanwezig.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: