spot_img
spot_img

25 mei 2015 definitieve datum verkiezingen

Atualizado há

Op maandag 25 mei 2015 worden de eerstvolgende algemene en vrije verkiezingen gehouden. Dit zal president Desi Bouterse woensdag 1 oktober in zijn jaarrede bekendmaken in De Nationale Assemblée. De huidige regering is voornemens ook in 2015 haar beleid van versnelde welvaarts- en welzijnsgroei tot de laatste dag van haar termijn onverkort voort te zetten.

 

In zijn toespraak zal de president ook de ‘lessons learned’ aanhalen. Daarnaast Ook enkele concrete acties en projecten die het komende dienstjaar uitgevoerd zullen worden komen aan de orde. Onder andere de verspilling van de overheid die drastisch aangepakt moet worden. Volgens Bouterse werd de overheid de afgelopen vier jaren steeds geconfronteerd met “de hardvochtigheid van deze verspilling”. Zo noemt het staatshoofd onder andere verspilling van brandstof, oneigenlijk gebruik van dienstauto’s en overmatig gebruik van diensttelefoons en airco’s.

- Publicidade -

 

Tijdens de jaarrede zal eveneens aangegeven worden dat in 2015 de huidige regering opnieuw te maken krijgt met een begrotingstekort: SRD 666 miljoen oftewel 3.4 procent van het bruto binnenlands product. De geraamde inkomsten zullen in totaal SRD 8.6 miljard bedragen terwijl de uitgaven zullen neerkomen op SRD 9.3 miljard. Om het beleidsprogramma te kunnen uitvoeren, zullen de uitgaven van de regering ruim SRD 7 miljard bedragen en nog eens SRD 2.3 miljard aan apparaatskosten. Naar zeggen van Bouterse zal SRD 3.8 miljard uit eigen middelen worden opgebracht en het restant van SRD 3.2 miljard uit leningen en andere financieringsbronnen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App