spot_img
spot_img

200 kinderen uit Duwatra nog verstoken van onderwijs

Atualizado há

Ondanks de school al 4 weken gestart is, kunnen ruim 200 kinderen uit de omgeving Duwatra (Brokopondo) nog niet naar school. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft weinig gedaan om het onderwijsproces in dit dorp te hervatten. Tot het vorig schooljaar toen de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) een school te Duwatra beheerde, konden de kinderen nog genieten van onderwijs. Echter is de EBGS thans vertrokken en ligt het onderwijs plat.

 

Met het vertrek van de EBGS is de enige school in dit dorp gesloten. De EBGS heeft zowel het meubilair als de leerkrachten vertrokken. Sinds 2013 is het Minov begonnen met de bouw van een nieuwe school. Thans is deze school af en staan er drie leerkrachtenwoningen prachtig bij. Echter zijn er nog geen leerkrachten, meubilair en leerlingen. Ondanks het Minov verzekerd had dat het onderwijsproces in dit dorp dit schooljaar normaal zou aanvangen, werd medio september duidelijk dat dat helaas niet zou gebeuren.

- Publicidade -

 

Assembleelid Diana Pokie, is niet te spreken over het feit dat sinds 6 oktober ruim 200 kinderen nog niet naar school kunnen. Zij heeft zich persoonlijk bekommerd om de school. “Deze kwestie houdt het dorp en de omgeving bezig,” zegt Pokie. Zij heeft vernomen dat twee leerkrachten reeds bereid zijn gevonden om lessen te verzorgen. “Het is moeilijk leerkrachten te vinden, maar vanuit de overheid zal er iets moeten gebeuren. Het ministerie moest dit hebben overzien en sedert september alles in orde moeten maken, zodat de school zonder obstakels per 1 oktober kon starten. De achterstand die doorwerkt naar alle klassen zal moeilijk in te halen zijn.”

Volgens Pokie is dit schooljaar nog te redden. “Elk jaar weer zijn het de kinderen van het binnenland die de dupe worden van nalatig beleid. Het is niet iets van deze regering alleen. Deze regering heeft haar best gedaan om scholen te bouwen, maar kwalitatief onderwijs is niet slechts het fysieke”, geeft de parlementariër aan. “De politiek moet willing zijn om het onderwijsprobleem in het binnenland om te lossen. Alle deskundigen en belanghebbenden zullen een bijdrage moeten leveren.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: