Een dertienjarige meisje die op 28 mei door vier jeugdigen werd verkracht, is komen te overlijden. Dit meldt de voorlichting van het Korps Politie Suriname (KPS). Een moeder deed aangifte van verkrachting van haar dertienjarige dochter contra vier jongens.

Volgens verklaring van de moeder was het meisje op dinsdag 28 mei van huis gegaan om schoolwerk te gaan kopiëren. Een broer van haar vond dat zij te lang weg bleef en ging op zoek naar haar. Hij kwam zijn jongere zus tegen en zij vertelde hem dat zij verkracht was door een vriend van haar en drie van zijn vrienden.

De moeder van het meisje deed de volgende dag, woensdag 29 mei, aangifte tegen de vier jeugdigen. Het slachtoffer is door de politie met een geneeskundige verklaring verwezen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch onderzoek is zij terstond in het ziekenhuis opgenomen.

Op woensdag 30 mei deed de behandelende arts de melding aan de politie dat het meisje is overleden. De verdachten in deze strafzaak zijn: de 16-jarige D.S. de 14-jarige E.M. de 17-jarige S.S. en de 14-jarige J.M. Zij zijn opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze jeugdigen hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met het onderzoek in deze zaak.

Foto: LPM

Comentar

Comentar