spot_img
spot_img

125 scholen houden ‘Grote Rekendag’

Atualizado há

De komende week zal in verband met de Global Money Week op 125 basisscholen de ‘Grote Rekendag’ gehouden worden. Het doel hiervan is om leerkrachten en kinderen van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) extra te stimuleren voor het leren rekenen en vooral het rekenen met geld.

 

Het thema van deze Grote Rekendag is het rekenen met geld. Speciaal voor dit jaar is door pedagogen een handleiding ontwikkeld. In aanloop op de Grote Rekendag zijn er verschillende workshops georganiseerd voor 196 leerkrachten van 105 verschillende scholen.

- Publicidade -

 

De Grote Rekendag wordt gehouden in verschillende regio’s en wel op verschillende data. De scholen van Paramaribo en Wanica houden de Grote Rekendag op 2 maart, terwijl de districten Commewijne en Marowijne, Saramacca, Coronie en Nickerie op 3 maart en de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini op 4 maart de Grote Rekendag zullen houden. Op maandag 2 maart vond de opening plaats op de Nabawischool.

 

Op initiatief van de Centrale Bank van Suriname en Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname is de Global Money Week begonnen. De Grote Rekendag duurt van 10 tot en met 14 maart. Ditjaar zullen het ministerie van Financiën en verschillende financiële instellingen meedoen met dit evenement.

Het doel van deze activiteit is kennis vergroting over geld, sparen, inkomen vergaren en voor het bevorderen van interesse in ondernemerschap. Het project is speciaal bedoeld voor jongeren van zes tot achttien jaar.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: