Ook dit jaar doet Suriname mee aan de World Challenge Day (WCD). Het ministerie van Sport en Jeugdzaken organiseert samen met de Faculteit der medische wetenschappen een grote beweegdag op woensdag 29 mei.

Er zullen op twee locaties verzameld worden om gezamenlijk minstens 15 minuten onafgebroken te bewegen. De locaties waar het publiek zich gratis kan aanmelden zijn het SOSSIS Sport Complex en het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost. Beide plekken zullen simultaan bezig zijn. De start is om 10 uur s’morgens. Aan deelnemers wordt gevraagd zich in sportkleding aan te melden.

De WCD is een activiteit waarbij gemeenschappen van verschillende landen, in een vriendschappelijke competitie, tegen elkaar wedijveren om zoveel mogelijk mensen te motiveren minstens 15 minuten onafgebroken te bewegen. Vorig jaar is Suriname tegen een instituut in Israël uitgekomen en won met 1400 deelnemers. Dit jaar neemt ons land het op tegen Bulgarije. Voor Suriname is het de 17e keer dat er deelgenomen wordt aan de WCD.

Foto: BIC Paramaribo Noord-Oost

Comentar

Comentar