spot_img
spot_img

WK droom Suriname weer gauw voorbij

Atualizado há

De Surinaamse droom om ooit mee te mogen doen met de Wereldkampioenschappen Voetbal was wederom van korte duur. Dinsdagavond verloor “Natio” haar thuiswedstrijd met 1-3 van Nicaragua na vorige week al een nederlaag van 0-1 te hebben geleden.

Suriname kwam in het Andre Kamperveen Stadion al heel vroeg op een 1-0 voorsprong na een goed opgezette aanval gedirigeerd door teamcaptain Vangelino Satromendjo.

Echter ging het mis na 20 minutus spelen. De Surinaamse selectie leed veel balverlies en was het een kwestie van tijd dat de gelijkmaker een feit was. De ruststand eindigde 1-1.

Na rust kwam Nicaragua sterker terug en wist na een machtig genomen vrije trap de stand verder bij te stellen naar 2-1. Het moraal zakte weg bij de Surinaamse selectie aangezien het binnen 30 minuten 3 doelpunten moest maken om alsnog de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Bondscoach Dean Gorre pleegde enkele wissels, maar dat mocht niet baten. Nicaragua wist nog een doelpunt te maken en was het al duidelijk voor het publiek dat Suriname een verloren wedstrijd aan het spelen was. Nog voor het laatste fluitsignaal was een groot deel van het publiek reeds vertrokken.