spot_img
spot_img

Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 aangenomen

De Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 is vandaag aangenomen in het parlementen.

Atualizado há

De wet ter uitvoering van artikel 72 onder c van de Grondwet met betrekking tot afkondiging van de burgerlijke uitzonderingstoestand in verband met de Covid-19 pandemie (Wet Uitzonderingstoestand Covid–19) is aangenomen met 27 stemmen voor en 8 tegen. Het doel van de ontwerpwet is om in verband met het tegengaan van ongecontroleerde verspreiding in Suriname van het SARS-CoV-2virus dat de volksgezondheid, veiligheid en economie van Suriname ernstig in gevaar zal brengen -alsmede ter uitvoering van artikel 72 van de Grondwet, de burgerlijke uitzonderingstoestand af te kondigen en buitengewone maatregelen te treffen.

Het is gebleken dat de maatregelen die de regering kan treffen conform de geldende wetgeving, niet voldoende of niet afdwingbaar zijn om ongecontroleerde verspreiding van het Covid-19-virus onder de bevolking, meer bekend als community spreading, te voorkomen. Gelet op het voorgaande is het noodzakelijk dat de regering ter bescherming van de bevolking voor geheel Suriname krachtens artikel 72 van de Grondwet de burgerlijke uitzonderingstoestand afkondigt.

Deze wet voorziet na afkondiging van een uitzonderingstoestand in de instelling door de president van een speciale Crisis Management Team (Covid-19 Crisis Management Team), dat in ieder geval speciaal tot taak heeft de aanpak van de specifieke uitzonderingstoestand of crisis. De instelling van het speciale crisisteam geschiedt onmiddellijk na de afkondiging van een uitzonderingstoestand. Voor wat de benaming van het team betreft, is ingevolge artikel 2 voor deze specifieke uitzonderingstoestand gekozen voor “Covid-19 Crisis Management Team”.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: