spot_img
spot_img

Weekend of total lockdown niet uitgesloten

Dagelijks tussen de 80 en 100 nieuwe Covid-19 gevallen

Atualizado há

- Publicidade -

Een lockdown, weekend of totaal, is op dit moment niet uitgesloten en zelf zeer waarschijnlijk laat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid weten. Tijdens de Covid-19 persconferentie maakte hij duidelijk de Covid-19 transmissie in Suriname geen dalende trend vertoont. Er is sprake van community transmission, omdat de meeste gevallen niet tot clusters te herleiden zijn. Overal in het land vindt er thans verspreiding plaats terwijl ook werkplaats besmettingen zorgwekkend zijn.

De minister geeft aan dat een gedegen voorbereiding noodzakelijk is en de regering is in clusterverband, samen met het bedrijfsleven bezig de voorbereidingen te treffen voor eventuele lockdown. De trend met betrekking tot de infecties zal bepalend zijn om een lockdown in te voeren. De tijdens de vorige golf afgekondigde weekend total lockdowns hebben namelijk wel in een gunstig effect geresulteerd, omdat het illegaal feestgedrag toen is ingedamd.

Indien de epidemiologische curve geen daling vertoont, maar er zich dagelijks tussen de 80 en 100 gevallen blijven voordoen, zal de druk op onze gezondheidszorg verder toenemen. Op dit moment is de bezetting in ziekenhuizen en Intensive Care afdelingen op het hoogst sinds de start van de tweede golf. Ook de isolatiefaciliteiten te Wanica, en Residence Inn zijn onder druk komen te staan. Bovendien bestaat het gevaar dat bij additionele mass spreading events, het aantal gevallen plotseling fors kan stijgen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: