De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) houdt deze week een workshop voor jongeren die graag ondernemer willen worden.

De focus wordt vooral gelegd op die groep die niet langer illegaal of informeel werk wil doen. Volgens Ferdinand Welzijn, voorzitter van de VSB, is besloten om deze workshop ter stimulering van het ondernemerschap te houden ondanks Suriname momenteel in een financiële moeilijke positie verkeerd; omstandigheden die niet erg ondernemersvriendelijk zijn.

Publicidade

Toch is het volgens hem zaak om door te blijven ondernemen omdat uiteindelijk deze groep de ruggengraat vormt van de economie. Door ondernemerschap te stimuleren wordt ook de productiecapaciteit en daarmee de inkomsten van de staat verhoogd.

Suriname staat internationaal nog altijd te boek als een van de landen waar het nog onvoldoende aantrekkelijk is voor ondernemers om er te investeren. Volgens de “Doing Business” rangschikking van de Wereldbank is Suriname een van de meest investeringsonvriendelijke landen hoewel de Surinaamse regering dit bestrijdt.

De gehouden workshop zal een bijdrage, hoe klein dan ook, moeten leveren aan het oppoetsen van Surinames investeringsklimaat. Op 23 juli zal het worden afgesloten met een certificaatuitreiking.

Comentar

Comentar