spot_img
spot_img

VSB ontstemd over Chinees Nieuwjaar als vrije dag

Atualizado há

- Publicidade -

De Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is niet te spreken over het feit dat de regering heeft besloten Chinees Nieuwjaars dat dit jaar valt op 19 februari uit te roepen tot een nationale vrije dag, gelijkgesteld aan de zondag. “Het is een zware teleurstelling. De regering probeert verdeeldheid te zaaien tussen werkgevers en werknemers”, meent VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn.

 

Reeds geruime tijd heeft het bedrijfsleven aandacht van de overheid gevraagd over de kwestie nationale feestdagen. “We hebben geen bezwaar tegen een nationale vrije dag, maar bepaal alle nationale feestdagen vooraf in een bepaalde maand over het daaropvolgend jaar.”

- Publicidade -

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte op maandag 26 januari bekend dat 19 februari gelijkgesteld wordt aan de zondag. Naar zeggen van de VSB topper is hierover geen moment overleg geweest met het bedrijfsleven. Volgens Welzijn is dit een opzettelijke aanval die gericht is op het bedrijfsleven.

Het bedrijfsleven zal zeker protesteren tegen dit besluit. Echter kan nog niet aangegeven worden op welke manier. Hierover moeten de bedrijven nog beslissen, zegt de voorzitter. Welzijn: “het bedrijfsleven is respectvol, leeft alle wetten na en zal niet meewerken aan chaos in het land. De ervaring leert dat Chinese bedrijven hun zaken op zulke dagen normaal kunnen openstellen. Zie daar de oneerlijke concurrentie, want de reguliere werkgever houdt zich aan de collectieve arbeidsovereenkomsten en wetgeving en moet derhalve haar werkgevers extra betalen.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: