spot_img
spot_img

VSB doet voorstel gefaseerd starten met uitvoering nationaal plan

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) stelt voor om te beginnen aan een Nationaal Plan.

Atualizado há

- Publicidade -

Deze plan moet gefaseerd worden uitgevoerd, waarbij de bescherming van de nationale volksgezondheid primair staat en de adviezen van de medische specialisten leidend moet zijn in alle beslissingen die worden genomen. De (VSB) heeft president Desi Bouterse aangeschreven in het kader van een ‘Nationaal Plan’ voor normalisatie en herstel. Suriname stevende nog voor de pandemie wederom op een enorme recessie. Die wordt nu in alle hevigheid versterkt door de Covid-19 pandemie. De pandemie ontwricht economieën wereldwijd en heeft verstrekkende sociaal-maatschappelijke gevolgen stelt de VSB.

De VSB adviseert het staatshoofd dan ook dringend het Covid-19 team multidisciplinair samen te stellen en uit te breiden met expertise op de volgende gebieden: bedrijfseconomisch, gedragswetenschappen en sociaal-maatschappelijk. Dit team zou direct het plan moeten uitwerken om geleidelijk te werken aan normalisatie. De “normalisatie” zou gefaseerd moeten plaatsvinden.

Zo beveelt de VSB aan om in de periode 3 mei-31 mei 2020 over te gaan tot geleidelijk opheffen van de avondklok en lockdown. Baseren op medische indicatoren zoals de toe – of afname van het aantal Covid-19 gevallen en het niet optreden van community spread. Een eerste stap zou kunnen zijn de avondklok verkorten naar 00.00 – 06.00u. En van een middels nationale dialoog opgesteld herstructureringsprogramma onmiddellijk moeten plaatsvinden. De president is gevraagd om de VSB onmiddellijk te ontvangen om bovenstaande nader toe te lichten.

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: